Save a Save As v Abletonu

Save je asi to nejduležitejší v práci s Live. Rozlišujeme Save a Save AsSave se Vám uloží právě loadnutý save, takže případný návrat o pár minut zpět není možný. Ale Save as se Vás zeptá na jméno, tedy nové jméno souboru a ten předchozí z kterého jste loadovali zustane nedotčen.

Volba Save Live Set nebo Save Live Set as

Možná úplná blbost,ale mě se tohle stalo snad X krát. Takže pokud děláte ňákej mixdown, nebo obecně něco zásadního, použijte Save as . Po tom všem máte samo ještě další možnosti, Collect all and save a Manage Files.

Collect all and save a Manage Files

Collect all and save uloží vše do nového adresáře a máte tím jistotu, že data jsou kompletní. Poté pro kontrolu můžete použít funkci Manage files pro ujištění, že je vše Ok.